Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ένα επίσημο φιλικό και τίποτα περισσότερο με δυο ομάδες που έχουν γκολ στο παιχνίδι τους!

Το Community shield ΔΕΝ είναι κανονικός τίτλος αλλά ένα επίσημο φιλικό παιχνίδι με το οποίο απλά ανοίγει η σεζόν εδώ και 100 χρόνια στην Αγγλία!

Δεν χρειάζεται να έχεις κατακτήσει κάποιον τίτλο για να πάρεις μέρος, δεν υπάρχει παράταση πηγαίνει απευθείας στα πέναλτι και μέχρι πέρσι με τις έξι αλλαγές, πριν έρθει στη ζωή μας ο κορονοϊός δεν μπορούσε να μπει σοβαρή κουβέντα εάν είναι η όχι κανονικό ματς!

Οπότε έτσι ας αντιμετωπίζεται γιατί ποτέ δεν ήταν κανονικός τίτλος!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μέχρι το 1972 – 73 δεν έπαιζαν καν ο πρωταθλητής με τον κυπελλούχο, άλλα δύο ομάδες που διάλεγε η ομοσπονδία προκειμένου να γίνει το παιχνίδι και μάλιστα πολλές φορές δε γινόταν καν τον Αύγουστο αλλά μέσα στη σεζόν! Τις φορές που μια ομάδα κάνει double απλώς προκαλεί κάποια άλλη όπως έγινε πέρσι με την Μάντσεστερ Σίτι η οποία αντιμετώπισε την Λίβερπουλ. Άλλες φορές προκαλείται η ομάδα που έχει παίξει στον τελικό του κυπέλλου.

Είτε έτσι είτε αλλιώς οι Άγγλοι δεν το μετράνε ως τίτλο - και δεν είναι στην νοοτροπία τους - όπως άλλωστε οι ίδιοι θεωρούν πως δεν είναι τίτλος ακόμα και τα παιχνίδια τύπου ευρωπαϊκού σούπερ καπ! Αντίθετα το μετράνε οι προπονητές που έρχονται από την ηπειρωτική Ευρώπη, κύριο παράδειγμα ο Μουρίνιο ο οποίος βέβαια αν μπορούσε θα μετρούσε και το πόσες φορές έχει νικήσει τα παιδιά του στα νταρτς!

Οι 34 μέρες μετά το τέλος της προηγούμενης περιόδου στο πρωτάθλημα και 27 έπειτα από τον τελικό του κυπέλλου, είναι το συντομότερο διάστημα που χρειάστηκε ποτέ για επανέναρξη της σεζόν. Φυσικά το πρωτάθλημα ξαναρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε τότε πρέπει να υπολογίσουμε την κανονική έναρξη ωστόσο επειδή αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντα σηματοδοτεί ότι μπαίνουμε στο καινούργιο καλεντάρι γίνεται κουβέντα. Εννοείται δεν μπορεί να περιμένουμε πολλά πράγματα, αλλά και για τους μεν και για τους δε είναι ένα καλό παιχνίδι για να δουν κάποια πράγματα οι προπονητές. Ο Αρτέτα πήρε πόντους κατακτώντας το κύπελλο, ο Κλοπ έχει τη δύσκολη δουλειά να κρατήσει τους παίκτες του διψασμένους για επιτυχία!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x