sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φάκελος Μάρκο Σίλβα: Τα ρεκόρ, οι αποτυχίες και οι δύσκολες στιγμές

Από τη νίκη στο Λονδίνο και το αήττητο σερί, μέχρι τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ και την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου. Το sportfm.gr σας παρουσιάζει τον έναν χρόνο του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό!

Με έναν από τους πιο αιφνιδιαστικούς τρόπους που θυμόμαστε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το κεφάλαιο «Μάρκο Σίλβα» έκλεισε για τον Ολυμπιακό.

Έναν χρόνο μετά την πρόσληψή του, ο Πορτογάλος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του, με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν το «διαζύγιο», δύο μέρες αφότου η αποστολή των Πειραιωτών πέταξε για Αυστρία, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν.

Στο πέρασμά του από την Ελλάδα, ο Σίλβα έκανε φανατικούς φίλους, αν και υπάρχουν αρκετοί που δεν δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα με την είδηση της απόφασής του να «κουνήσει μαντίλι»…

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει τον έναν χρόνο του Μάρκο Σίλβα στο Λιμάνι!

inner
Η άφιξη του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό ήταν ένα πραγματικό σίριαλ. Θα θυμάστε, βέβαια, τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο ο 38χρονος τεχνικός έφυγε, πέρυσι το καλοκαίρι, από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τον πρόεδρο των «λιονταριών» να «του κάνει τη ζωή πατίνι». Ο Ολυμπιακός, όμως, τα είχε βρει σε όλα με τον Σίλβα αρκετό καιρό πριν και απλά τον περίμενε να… ξεμπλέξει, ώστε να αναλάβει την ομάδα. Η εμπιστοσύνη και η υπομονή των «ερυθρόλευκων» προς το πρόσωπό του, λοιπόν, μέτρησαν πάρα πολύ και στις 8 Ιουλίου, ο «νέος Special One» (παρατσούκλι το οποίο του έχουν δώσει οι συμπατριώτες του)… έπιασε λιμάνι, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

inner
Το ξεκίνημα του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό ήταν απλά ονειρεμένο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία διοικούντων και φιλάθλων. Ο Πορτογάλος οδηγούσε την ομάδα από νίκη σε νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ στο Champions League έκανε μία αξιοπρεπέστατη πορεία, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μεγάλη στιγμή, αναμφισβήτητα, το μεγάλο «διπλό» στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, που έβαλε τους «ερυθρόλευκους» για τα καλά στο «κόλπο» μιας σπουδαίας πρόκρισης, που χάθηκε, ωστόσο, την τελευταία αγωνιστική, όταν οι «κανονιέρηδες» νίκησαν 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήραν αυτοί το «εισιτήριο» για τους «16», αφήνοντας τον Ολυμπιακό με εκείνο για το Europa League. Ήταν η πρώτη φορά που μερίδα του κόσμου άρχιζε τη μουρμούρα για τον Πορτογάλο, o οποίος είχε γνωρίσει μοναδική αποθέωση στις 8 Νοεμβρίου, όταν ο Ολυμπιακός νικούσε 2-0 τον Ηρακλή και έκανε το «10 στα 10» στη Super League…




marko_silva από marinastrigga

Μετά την απογοήτευση που έφερε ο αποκλεισμός από τα «αστέρια», πάντως, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να κάνει… πάρτι στις εγχώριες υποχρεώσεις του και όλοι αισιοδοξούσαν πως ήρθε η ώρα για την ευρωπαϊκή υπέρβαση, έστω και στη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Ο Φεβρουάριος, ωστόσο, αποδείχθηκε ο χειρότερος μήνας για την ομάδα του Πειραιά και τον προπονητή της…

Στις 13 Φεβρουαρίου, η ΑΕΚ «έσπασε» στο ΟΑΚΑ το αήττητο -των 21 αγωνιστικών- του Ολυμπιακού, για να ακολουθήσει ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Άντερλεχτ στους «32» του Europa League, με τους «ερυθρόλευκους» να λένε, ξανά, πρόωρο «αντίο» στην Ευρώπη… Οι Πειραιώτες έμειναν με μοναδικό στόχο το νταμπλ, και αφότου «καθάρισαν» έναν από τους πιο άνετους τίτλους στην ιστορία τους, έστρεψαν όλη τους την προσοχή στον περιβόητο τελικό του Κυπέλλου. Ο Μάρκο Σίλβα είχε την ευκαιρία να κλείσει τη σεζόν κατακτώντας τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά όπως και στο πρωτάθλημα, όπου ήλπιζε να το πάρει αήττητος, υπολόγιζε και πάλι χωρίς την ΑΕΚ… Το περιβόητο ματς έγινε, τελικά, στο άδειο ΟΑΚΑ, στις 17 Μαΐου, με την Ένωση να επικρατεί 2-1 και αρκετούς, πια, να του καταλογίζουν ευθύνες για το κοουτσάρισμά του.

inner
Παρ’ όλα αυτά, τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν, τοποθέτησαν τον Μάρκο Σίλβα πολύ ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου, αλλά και της διοίκησης. Ειδικά, δε, το γεγονός ότι έκλεισε τα αφτιά του στις «σειρήνες» της Πόρτο, που τον… πολιορκούσε από τα μέσα της περιόδου μέχρι και πριν λίγο καιρό, τον «ανέβασαν» ακόμη περισσότερο στα μάτια όλων. Ο Σίλβα είχε πάρει την απόφαση να παραμείνει στο Λιμάνι. Άλλωστε, οι σχέσεις του με τους διοικούντες ήταν άριστες… Για αυτό και η απόφασή του να φύγει από το Ολυμπιακό, ενώ είχε ξεκινήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

inner



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x