Επικαιρότητα

273 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία - Πλαφόν στην αγορά προϊόντων λόγω πανικού

Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών είναι στην Αγγλία, με 51 εξ αυτών στο Λονδίνο.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στα 273 βρίσκονται πλέον τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τη διάγνωση ακόμα 67 κρουσμάτων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα. Το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας είχε ανεβάσει τον αριθμό των κρουσμάτων στα 206.


Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών είναι στην Αγγλία, με 51 εξ αυτών στο Λονδίνο.

Μεταξύ των ασθενών είναι και ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος όμως τέθηκε σε οικειοθελή απομόνωση όταν αδιαθέτησε και πριν παραστεί σε διαλέξεις ή εκδηλώσεις της σχολής του.

Συνολικά για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εξεταστεί 23.513 άνθρωποι. Δύο ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, μία στο Ρέντινγκ και ένας στο Μίλτον Κινς, αμφότεροι προχωρημένης ηλικίας και με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση εφόσον κριθεί αναγκαίο προβλέπεται η επί πληρωμή άδεια τεσσάρων εβδομάδων από την εργασία τους εθελοντών με ιατρικές ή νοσηλευτικές γνώσεις που θα θελήσουν να συνδράμουν το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας. Επίσης εξετάζεται η διεξαγωγή δικαστικών ακροαματικών διαδικασιών μέσω βιντεοσύνδεσης και η επανενεργοποίηση συνταξιοδοτημένων γιατρών και νοσηλευτών.

Εν τω μεταξύ, μεγάλα σουπερμάρκετ της Βρετανίας, όπως τα Tesco και τα Asda άρχισαν να θέτουν περιορισμούς στην ποσότητα ορισμένων αντικειμένων που μπορεί να αγοράζει καθένας πελάτης, καθώς καταγράφηκαν περιπτώσεις αγορών πανικού.

Ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα είναι τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα, τα απολυμαντικά χεριών, το χαρτί υγείας, τα ζυμαρικά, το γάλα μακράς διαρκείας, φάρμακα για παιδιά, νερό και λαχανικά σε κονσέρβα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x