Επικαιρότητα

Η Φύση μισεί τα κενά

Σε επίπεδα χαμηλότερα από πέρυσι θα είναι φέτος οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Την Δευτέρα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.

Σε επίπεδα χαμηλότερα από πέρυσι θα είναι φέτος οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Την Δευτέρα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.

Στην Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας. Στόχος να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη σύσκεψη που είχε το μεσημέρι με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης.

Η Ρεγγίνα Βάρτζελη αναλαμβάνει την Γενική Γραμματεία για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού.
Θέμα ημερών η οριστικοποίηση των αρμοδιοτήτων υπουργών-υφυπουργών, διευκρίνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε συναγερμό και τα Συνδικάτα. Την δυναμική υπέρβαση του Μνημονίου πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι άνεργοι στην Ελλάδα να φθάσουν το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του χρόνου. Το απόγευμα του Σαββάτου το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην συμπρωτεύουσα.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου με βασικό αντικείμενο το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Νέα 5ωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Τα ελληνικά ομόλογα είναι επενδυτική ευκαιρία, υποστήριξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο.
Την δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.


Στις 7 Νοεμβρίου θα είμαστε από εκείνους που θα γελούν, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, παρουσιάζοντας τις υποψηφιότητες του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.

Με την διάσπαση «φλερτάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ. Την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος. Επιμένει στην υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου ο ΣΥΝασπισμός.

Με τις διατάξεις που ισχύουν για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος θα διώκονται όσοι φοροδιαφεύγουν ή δεν κόβουν αποδείξεις, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τις Εφορίες και το ΣΔΟΕ.

Τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της SIEMENS υπερασπίστηκε ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, που κατέθεσε σήμερα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Προθεσμία για να απολογηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου πήρε από την Εφέτη-Ανακρίτρια, ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης.

Στο μεταξύ, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων, εξελέγη ο Χρήστος Πρωτόπαπας, αντικαθιστώντας τον Ντίνο Ρόβλια, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Ανάπτυξης.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει για ένα 24ωρο στο Αττικό Νοσοκομείο η σύζυγος του πρωθυπουργού Άντα Παπανδρέου η οποία εισήχθη χθες με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Χρηματιστήριο.! Στο συν 1,53% σήμερα. Στις 1.610 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά αύριο Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x