Ένα κεράκι για τον νταλικέρη! Στην πλατεία Συντάγματος διανυκτέρευσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής έως το ΧΙΛΤΟΝ. Σήμερα, Τετάρτη, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις -ακόμη και μετά την ψήφιση δηλώνουν οι μεταφορείς. Αρκετοί από αυτούς είναι συγκεντρωμένοι μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας γίνεται κανονικά προς την Πανεπιστημίου. Κλειστή είναι η δεξιά λωρίδα προς την Βασ. Σοφίας.
Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση μαύρης σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Για «απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια σε βάρος του ιερότερου μνημείου της χώρας», μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Υψηλοί τόνοι χθες, Τρίτη, έξω αλλά και μέσα στη Βουλή. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρης Ρέππας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές και τόνισε ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους, κόμματα και κοινωνικούς φορείς και όχι ψηφοθηρίας».
Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνουν δεκτά τα δύο βασικά αιτήματα των μεταφορέων, για πενταετή μεταβατική περίοδο και διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αλαζονεία και αδιαλλαξία.
Απαντώντας ο κ. Ρέππας τόνισε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς με τόλμη και συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος αλλά με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγές: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΔΟΛ
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






