Στην σύλληψη ενός 65χρονου για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μέσω Ίντερνετ, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, την Τρίτη. Προηγήθηκε καταγγελία μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου ότι διακινήθηκε στο Διαδίκτυο παραποιημένο δελτίο Τύπου που αφορούσε απάντηση σε επερώτηση στη Βουλή για την επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα, του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το πολιτικό πρόσωπο υπέβαλε έγκληση κατ’ αγνώστων δραστών στις 16 Οκτωβρίου. Το δελτίο Τύπου πλαστογραφήθηκε μία μέρα νωρίτερα και διακινήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ως αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος φερόταν ο ίδιος.
Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του –παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκε και κατασχέθηκε «αποθηκευμένο» σε λάπτοπ ένα τεμαχισμένο έγγραφο, το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.
Ο 65χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγείται εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του μέλους της κυβέρνησης που έκανε την καταγγελία.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






