Για τα μέσα Νοεμβρίου μετατίθεται από την ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ η ανακοίνωση των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα του 2009, ανακοίνωση που αναμενόταν για την Παρασκευή.
Tη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα για νέους επιχειρηματίες που διοργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Το βάρος θα πέσει στις πολιτικές που μειώνουν την σπάταλη στο Δημόσιο και σε όσους εξακολουθούν να κρύβουν εισοδήματα, υπογράμμισε ακόμα ο Πρωθυπουργός. Υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από το Μνημόνιο τόνισε απόψε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών της Ν.Δ.
Προβληματισμός –ωστόσο- στο οικονομικό επιτελείο και αντιδράσεις από τα κόμματα, μετά την είδηση για ακύρωση των επενδύσεων του Κατάρ στο σχέδιο δημιουργίας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με αέριο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Σε διαφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων εταιριών αποδίδει επίσημα η Κυβέρνηση το «ναυάγιο», φήμες ωστόσο για διαφωνίες και τριβές μεταξύ υπουργών.
Συνεχίζονται και οι αντιδράσεις για την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου σχετικά με την δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Για τακτική διαπόμπευσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων.
Μάθε παιδί μου αγγλικά! Από την 1η Δημοτικού θα ξεκινά η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο δημόσιο σχολείο, προκειμένου οι μαθητές να προετοιμάζονται για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας χωρίς να χρειάζεται ιδιωτικά φροντιστήρια, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας.
Απεργούν αύριο οι αρχαιολόγοι σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στην Γαλλία, εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών στην έβδομη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί.
Στην Βρετανία, την περικοπή 490 χιλιάδων θέσεων εργασίας από τον Δημόσιο Τομέα την επόμενη 4ετια, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.
ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αύριο Πέμπτη στην Αττική. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






