Επικαιρότητα

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

«Ξύπνησε» στην Ιάβα της Ινδονησίας το Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό.

«Ξύπνησε» στην Ιάβα της Ινδονησίας το Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό.

Από τον κρατήρα του ηφαιστείου εκτοξεύονται σύννεφα καυτής στάχτης και συντρίμμια. Εκατοντάδες κάτοικοι, οι περισσότεροι με μάσκες, μεταφέρονται από φορτηγά με τα παρμπρίζ να είναι καλυμμένα από τέφρα. Σύμφωνα, όμως, με τους επιστήμονες, αυτή είναι η αρχική φάση της έκρηξης.

Δεκαέξι απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν κοντά στο φυλάκιο του όρους. Ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα σε ανθρώπους που ήταν δεμένοι με το ηφαίστειο και είχαν αρνηθεί να απομακρυνθούν.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένας δημοσιογράφος, ενώ ένα βρέφος τριών μηνών εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Τοπικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Antara» μετέδωσε ότι η ηφαιστειακή στάχτη εξαπλώθηκε σε μία απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Το Μεράπι, είχε εκραγεί τελευταία φορά το 2006, στοιχίζοντας 2 ανθρώπινες ζωές, και το 1994, με 66 θανάτους. Η πιο πολύνεκρη έκρηξή του είχε σημειωθεί το 1930, με 1.370 θύματα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x