Επικαιρότητα

Παράταση- αναμενόμενη!

Παρατείνεται έως τις 29 Νοεμβρίου η προθεσμία περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, μετά από σχετικό αίτημα των παραγωγικών φορέων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Παρατείνεται έως τις 29 Νοεμβρίου η προθεσμία περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, μετά από σχετικό αίτημα των παραγωγικών φορέων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά από 9,4% φέτος προβλέπει το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011, το οποίο κατέθεσε το μεσημέρι στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Πρωτογενή πλεονάσματα θα υπάρξουν από το 2012, τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα ύψους 6,1δις ευρώ τα οποία θα αφορούν: Μείωση των επιχορηγήσεων και των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, μείωση των δαπανών Υγείας με «ψαλίδι» στην φαρμακευτική δαπάνη και των εξόδων των Νοσοκομείων, νέο περιορισμό στις δαπάνες του Δημοσίου και μείωση των αμυντικών δαπανών.

Έσοδα ύψους 1,55 δις ευρώ προβλέπονται από περαιτέρω πάταξη της φοροδιαφυγής. Και αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ. Στο 6,5% τα είδη της πρώτης ανάγκης: ψωμί, γάλα, φάρμακα, τουριστικές υπηρεσίες.
Από 11 στο 13% αυξάνεται ο χαμηλός συντελεστής στα υπόλοιπα είδη.


Ακόμα, αναστέλλεται για δύο χρόνια το «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία. Καταργούνται ή συγχωνεύονται περίπου 100 εφορίες και τελωνεία σε όλη τη χώρα. Δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο.

Ο αγώνας που ξεκινήσαμε ήταν ναρκοθετημένος, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Με το κλιμάκιο της «τρόικας» θα συναντηθεί αύριο ο Αντώνης Σαμαράς.


Άκυρη χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία την ψηφοφορία στην Βουλή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο των πρώην υπουργών Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού.

Ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου μετά τις έντονες αντιδράσεις μελετάει τώρα το υπουργείο Υγείας.

Κλειστό θα μείνει το Σαββατοκύριακο το τμήμα του Ηλεκτρικού Ειρήνη – Κηφισιά λόγω των έργων στη γραμμή του ΗΣΑΠ.

Χρηματιστήριο! Στο συν 2,60% σήμερα. Στις 1.502 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις αύριο Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x