Επικαιρότητα

Επιχείρηση «σκούπα» στις φαβέλες του Ρίο ενόψει Μουντιάλ (pics)

Επιχείρηση «σκούπα» βρίσκεται σε εξέλιξη στις παραγκουπόλεις του Ρίο Ντε Τζανέιρο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 που θα διεξαχθούν στην πόλη της Βραζιλίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εγκλωβίσει σε μια πλαγιά εμπόρους και διακινητές ναρκωτικών και περιμένουν να παραδοθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξουν πυρ.

Επιχείρηση «σκούπα» βρίσκεται σε εξέλιξη στις παραγκουπόλεις του Ρίο Ντε Τζανέιρο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 που θα διεξαχθούν στην πόλη της Βραζιλίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εγκλωβίσει σε μια πλαγιά εμπόρους και διακινητές ναρκωτικών και περιμένουν να παραδοθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξουν πυρ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες, με θωρακισμένα μικρά οχήματα, έχουν περικυκλώσει τη φαβέλα Αλεμάο.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι σκοπός της επιχείρησης είναι να γίνει η πόλη ασφαλέστερη για το Μουντιάλ του 2014 και τους Ολυμπιακούς του 2016.

Οι έμποροι ναρκωτικών ανταποδίδουν τα πυρά την τελευταία εβδομάδα, πυροβολώντας αστυνομικούς και βάζοντας φωτιές σε οχήματα και λεωφορεία.

Δεκάδες άτομα –πολλοί από τους οποίους εικάζεται ότι είναι λαθρέμποροι- έχουν πεθαίνει στη διάρκεια των συγκρούσεων.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να νικήσουν τον πόλεμο του Αλεμάο οι διακινητές», δήλωσε ο αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας, Σέρτζιο Ντουάρτε, και πρόσθεσε: «Είμαστε σε θέση να εισβάλουμε στο Αλεμάο ανά πάσα στιγμή. Είναι καλύτερα για εκείνους να παραδοθούν και να δώσουν τα όπλα τους όσο υπάρχει καιρός γιατί όταν θα εισβάλουμε, θα είναι πιο δύσκολο».

Οι ύποπτοι κατέφυγαν στο Αλεμάο από την φαβέλα Βίλα Κρουζέιρο όταν η αστυνομία πήρε τον έλεγχο της περιοχής στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Πλέον υπάρχει αυστηρός έλεγχος στο Αλεμάο σε οχήματα και πεζούς, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για σύλληψη δύο ατόμων που προσπάθησαν να διαφύγουν από τη συγκεκριμένη παραγκούπολη.

Αντιδράσεις υπάρχουν από τη Διεθνή Αμνηστία η οποία κατηγορεί την αστυνομία ότι χειρίζεται βίαια την υπόθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x