Επικαιρότητα

Η Αίτνα «έβηξε», τα αεροδρόμια έκλεισαν

Για άλλη μια φορά το ηφαίστειο της Ιταλίας εκτόξευσε στάχτη, λάβα και προβλήματα… Η Αίτνα ανάγκασε τα δύο αεροδρόμια της Κατάνια που βρίσκονται στη βάση του ηφαιστείου να κλείσουν. Οι Ιταλικές αρχές τα άνοιξαν ξανά αλλά η αρχή πολιτικής αεροπορίας ENAC ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να παρατηρεί την αυξημένη δραστηριότητα του ηφαιστείου.

Για άλλη μια φορά το ηφαίστειο της Ιταλίας εκτόξευσε στάχτη, λάβα και προβλήματα…

Η Αίτνα ανάγκασε τα δύο αεροδρόμια της Κατάνια που βρίσκονται στη βάση του ηφαιστείου να κλείσουν.

Οι Ιταλικές αρχές τα άνοιξαν ξανά αλλά η αρχή πολιτικής αεροπορίας ENAC ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να παρατηρεί την αυξημένη δραστηριότητα του ηφαιστείου.

Η Αίτνα είναι το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης και εκρήγνυται τακτικά. Οι ζημιές που δημιουργεί τα τελευταία χρόνια στις κατοικημένες περιοχές είναι περιορισμένες αφού δεν έχει κάνει κάποια μεγάλη έκρηξη, ενώ επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνει μεγάλη έκρηξη.

Οι ηφαιστειολόγοι του ινστιτούτου INGV ανακοίνωσαν ότι η συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα της Αίτνας αυξήθηκε χθες πριν από την έκρηξη αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται μικρή μέχρι στιγμής.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x