Να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό σε κοινά μέτρα παροτρύνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, στη Die Welt. Σκοπός, είναι η διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, ο Φιλανδός Επίτροπος τόνισε επίσης πως είναι σημαντικό να εμποδιστεί η κρίση χρέους να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη και τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
«Είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι δεν είναι οι αγορές που αποφασίζουν και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η ηρεμία που επικρατεί στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες μας επέτρεψε να πάρουμε μια ανάσα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάσουμε, πρέπει να πάρουμε τώρα μέτρα με την απαραίτητη αποφασιστικότητα».
Θέση στην εντεινόμενη φημολογία της αναδιάρθρωσης, πήρε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε σίγουρος ότι –παρά τη διάψευση εκ μέρους της κυβέρνησης, θα γίνει και μάλιστα με τους όρους που θέλουν οι πιστωτές.
Ταυτόχρονα, κάλεσε τον πρωθυπουργό –όπως τόνισε χαρακτηριστικά, να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






