Παραμένει το αδιέξοδο στους κόλπους του ΝΑΤΟ για το θέμα της συμμαχικής εμπλοκής στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Βόμβες στην πόλη της Τρίπολης, κοντά στην κατοικία του Μουαμάρ Καντάφι. Εκτίναξη των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Νέα συνεδρίαση την Τρίτη, των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ενώ την Πέμπτη, 24 του μήνα, συγκαλείται, εκτάκτως, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από σχετικό αίτημα της Λιβύης.
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το “Al Jazeera”, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας», γαλλικά βομβαρδιστικά τύπου “Rafale” έπληξαν μία βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης, 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, και δύο εγκαταστάσεις ραντάρ της λιβυκής αντιαεροπορικής άμυνας στα ανατολικά, κοντά στην πόλη της Βεγγάζης.
Από την πλευρά της, η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στην Τρίπολη.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή της κατοικίας του συνταγματάρχη Καντάφι στη λιβυκή πρωτεύουσα και ακολούθησε σειρά εκρήξεων.
«Φωτιά» στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου
Οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, έχουν ως «παράπλευρη απώλεια» την εκτίναξη των τιμών στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, με το brent να ξεπερνά τα 116 δολάρια το βαρέλι κερδίζοντας 1,32 δολάρια σε σχέση με το «κλείσιμο» της περασμένης Παρασκευής.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






