Επικαιρότητα

Ώρες αποφάσεων!

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτούν τα δύο ραντεβού που βρίσκονται ψηλά στην πολιτική ατζέντα της ημέρας. Φουντώνουν τα σενάρια για κυβερνητικό ανασχηματισμό, ακόμη και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτούν τα δύο ραντεβού που βρίσκονται ψηλά στην πολιτική ατζέντα της ημέρας. Φουντώνουν τα σενάρια για κυβερνητικό ανασχηματισμό, ακόμη και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.


Στη μία και μισή το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια (4 μ.μ.) θα συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στις προθέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου είναι να ξεκαθαρίσει το ενδοκυβερνητικό τοπίο από τις προσωπικές πολιτικές, τις διαφοροποιήσεις και τις κόντρες.

Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με ανασχηματισμό, όπως προανήγγειλε ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος – που ζήτησε να σταματήσουν «οι νεφελώδεις πολιτικές», αλλά και στην ακραία περίπτωση που ο πρωθυπουργός προκρίνει ως μόνη διέξοδο τις εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά, ως πραγματική αφετηρία των όσων συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο, θα πρέπει να θεωρείται το «κρυφό ραντεβού του Λουξεμβούργου», που φανέρωσε το “Spiegel”.

Ο θόρυβος που προκάλεσε η αποκάλυψη των Γερμανών «χάλασε τη μανέστρα» που μαγείρευε η Αθήνα (Παπανδρέου), μαζί με το Παρίσι (Σαρκοζί), τις Βρυξέλλες (Κομισιόν) και το Βερολίνο (Μέρκελ), αλλά, άνοιξε τη βαλβίδα ασφαλείας «στη χύτρα των εξελίξεων».

Το μενού περιέχει –σύμφωνα με εκτιμήσεις, ελληνικό αίτημα για χορήγηση επιπλέον δανείου 50-60 δισ. ευρώ για την προσεχή διετία 2012-2013, το οποίο θα συνοδεύεται από το «πικρό κερασάκι» νέου Μνημονίου με πακέτο ακόμη πιο σκληρών μέτρων.



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x