Επικαιρότητα

«Ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας…»

…και παραμονή στο ευρώ, προβλέπει το εναλλακτικό γερμανικό σχέδιο (plan B), αναφέρει σήμερα, Τρίτη, η «Καθημερινή». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μίνι-πτώχευση της χώρας μας θα συνοδεύεται από «κούρεμα» του χρέους και πολύ αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

…και παραμονή στο ευρώ, προβλέπει το εναλλακτικό γερμανικό σχέδιο (plan B), αναφέρει σήμερα, Τρίτη, η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μίνι-πτώχευση της χώρας μας θα συνοδεύεται από «κούρεμα» του χρέους και πολύ αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Άσχημα μαντάτα και από το CNN. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι κατά 99,9% η Ελλάδα θα πτωχεύσει.
Αντίθετα, αναλυτές της «Morgan Stanley» εκτιμούν ότι φέτος είναι μικρός ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα θα συνεχισθεί η τηλε-διάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους επικεφαλής της Τρόικας.

Πηγές του υπουργείου χαρακτήριζαν «ουσιαστική και παραγωγική» την περίπου δίωρη συζήτηση που διεξήχθη τη Δευτέρα.
«Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία» μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters».

Πέντε μέτρα – “φωτιά” απαίτησε να εφαρμοστούν αμέσως η Τρόικα, αναφέρει σήμερα, Τρίτη, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» :

1. Απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.
2. Άλλοι 100.000 σε εφεδρεία.
3. Μείωση αποδοχών στο Δημόσιο.
4. Ψαλίδι στις συντάξεις και
5. Να κλείσουν κρατικοί οργανισμοί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα προωθούμενα μέτρα στο Δημόσιο διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στους δρόμους, κατεβαίνουν, σήμερα και οι μαθητές σχολείων της Αθήνας, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές και κονδύλια για την Παιδεία.

Διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στην Ομόνοια.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x