Επικαιρότητα

Παρέλασαν… οι διαδηλωτές!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του "ΟΧΙ". Ομάδες αγανακτισμένων πολιτών έσπασαν τα κάγκελα, μπήκαν στο χώρο όπου θα περνούσαν τα στρατιωτικά οχήματα και οι φαντάροι, και ματαίωσαν την παρέλαση. Ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών. Αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του "ΟΧΙ".

Ομάδες αγανακτισμένων πολιτών έσπασαν τα κάγκελα, μπήκαν στο χώρο όπου θα περνούσαν τα στρατιωτικά οχήματα και οι φαντάροι, και ματαίωσαν την παρέλαση.

Ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών. Αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τη λύπη του για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης εξέφρασε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για «εθνική προσβολή» και «υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών».

Αποδοκιμάστηκε από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ομάδες μαθητών κρατούσαν μαύρα μαντίλια, ενώ έστρεψαν τα κεφάλια τους στην αντίθετη κατεύθυνση όταν έφθασαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Ανάλογες αντιδράσεις κατά πολιτικών σημειώθηκαν στις μαθητικές παρελάσεις που έγιναν στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης , στην Κέρκυρα, στην Καλαμάτα, στη Ρόδο και αλλού.

Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Σαμαράς, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη.

Να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο έθνος ζητεί από την κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «η διασάλευση του νόμου και της τάξης μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα από αυτά τα οποία απεδέχθη η κυβέρνηση Παπανδρέου στις Βρυξέλλες».

Για «πάνδημη και αυθόρμητη παρέμβαση του λαού της Θεσσαλονίκης προς τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «οι σημερινές εκδηλώσεις αποτελούν τον καλύτερο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτό τον τόπο».

«Παραφράζοντας τον Καβάφη, αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον μην την ξεφτιλίζεις», είπε για τα γεγονότα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη.

Για «ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα», κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x