Επικαιρότητα

Ποιοι υπουργοί μένουν - ποιοι έρχονται

Στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά.

Στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά.

Η συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι το επόμενο βήμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο οριστικοποιείται ίσως και αυτή την ώρα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η έκπληξη είναι ότι στην κυβέρνηση -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα συμμετάσχουν και βουλευτές από το ΛΑΟΣ. Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δεχθεί πρόταση να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, όμως μάλλον το σενάριο αυτό δεν προχωρά. Πάντως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αναμένεται να τοποθετήσει έναν ή δύο υπουργούς στο νέο σχήμα. Φαβορί θεωρείται ο κ. Μάκης Βορίδης και ενδεχομένως υπουργοποιηθεί και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ΝΔ είχε θέσει ως όρο για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας να αντικατασταθούν οι σημερινοί υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει συμφωνήσει να αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x