Επικαιρότητα

Ψηφοφορία στα μαύρα τα μεσάνυχτα

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στην Βουλή με την ονομαστική ψηφοφορία η πενθήμερη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού. Θα προηγηθούν απόψε οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στην Βουλή με την ονομαστική ψηφοφορία η πενθήμερη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού. Θα προηγηθούν απόψε οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ανησυχία -στο μεταξύ- στο οικονομικό επιτελείο λόγω της υστέρησης των εσόδων του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο κατά 13,3%, παρά τις έκτακτες εισφορές και το τέλος ακινήτων.

Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες στην Ευρωζώνη εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής μετά και τις προτάσεις του Γαλλογερμανικού άξονα για μια νέα Ευρωσυνθήκη που θα προβλέπει αυτόματες κυρώσεις στις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες.

Στόχος η Ευρωζώνη να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά και την προειδοποίηση του οίκου «Στάνταρ εντ Πούρς» ότι ενδέχεται να τεθούν σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση 15 χώρες του ευρώ αλλά και ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης.

Για υπερβολική και άδικη απόφαση έκανε λόγο ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Νέες πιέσεις δέχθηκαν σήμερα τα επιτόκια των ομολόγων της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Φιλανδίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, άφησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Τουλάχιστον 9 συλλήψεις και 14 τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου, μετά την ολοκλήρωση της πορείας από φοιτητές και μαθητές για τα 3 χρόνια από την δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Στις 6 έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια. Κλειστοί θα μείνουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που θα εργαστούν για το αυτονόητο για να βγει η χώρα από την κρίση, επανέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης που τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέου προέδρου από την βάση. Νέες αντιδράσεις ωστόσο για την δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης από «πράσινους» βουλευτές.

Και στα σούπερ μάρκετ θα πωλείται από τις αρχές του νέου χρόνου το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας. Πτώση στην τιμή του προϊόντος έως και 20% προβλέπει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 2,04% σήμερα. Στις 679 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Στην Ρωσία, τεταμένη ατμόσφαιρα στην Μόσχα με ισχυρές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, μετά και τις χθεσινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Δεκάδες οι συλλήψεις.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής αύριο Τετάρτη στην Αττική. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x