Επικαιρότητα

Από τους 27, στους 23 και πίσω στους 26

Σε ένα νέο δημοσιονομικό σύμφωνο -στο πλαίσιο των Γαλλογερμανικών προτάσεων- με αυστηρή πειθαρχία και αυτόματες κυρώσεις για τους παραβάτες, συμφώνησαν οι ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης και 9 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Σε ένα νέο δημοσιονομικό σύμφωνο -στο πλαίσιο των Γαλλογερμανικών προτάσεων- με αυστηρή πειθαρχία και αυτόματες κυρώσεις για τους παραβάτες, συμφώνησαν οι ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης και 9 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Μόνη χώρα που δεν συντάσσεται με το σχέδιο της δημοσιονομικής ένωσης παρέμεινε η Βρετανία. Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων έδειξαν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην διαδικασία για το νέο Σύμφωνο, αφού συμβουλευθούν τα κοινοβούλιά τους όπου αυτό είναι απαραίτητο, αναφέρεται στο νέο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου.

Για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στο ευρώ να ανακτήσει την αξιοπιστία του, έκανε λόγο η Άνγκελα Μέρκελ.
Θα προτιμούσαμε μια συμφωνία και των «27» αλλά δεν ήταν δυνατόν λόγω της βρετανικής στάσης, επισήμανε ο Νικολά Σαρκοζί.
Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Ικανοποίηση εξέφρασε και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκαρντ.

Επιστρέφει την Δευτέρα στην Αθήνα το κλιμάκιο της «τρόικας» για επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Εργασιακή εφεδρεία και στο τομέα της Υγείας προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Εξαιρούνται οι γιατροί και οι νοσηλευτές.


Το κοριτσάκι με τα σπίρτα…Σε ποσοστό 50% έχει περιοριστεί η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφέρεια και σε 25% στα αστικά κέντρα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες με την Siemens, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό οι οποίοι δεν λειτουργούν εξαιτίας των ζητημάτων που έχουν προκύψει με την εταιρεία προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης.

Κλειστό έως την Κυριακή το τμήμα του Ηλεκτρικού Ομόνοια – Ταύρος λόγω εργασιών. Από τη Δευτέρα τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής του ΗΣΑΠ μετά από τρία χρόνια.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 0,83% στις 15:25μμ. Στις 671 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Ένας τραυματίας από έκρηξη παγιδευμένου δέματος σε εταιρία είσπραξης φόρων στην Ρώμη.

Κ Α Ι Ρ Ο Σ: Γενικά αίθριος αύριο Σάββατο στην Αττική. Οι άνεμοι μεταβλητοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Αθήνα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x