Αγαπάς την Ελλάδα; Επένδυση! Κάλεσμα Πικραμμένου στους Έλληνες εφοπλιστές να στηρίξουν τη χώρα με επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και ρευστότητα.
Εγκαινιάζοντας τη Διεθνή Έκθεση «Ποσειδώνια 2012», στα Σπάτα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος εκθείασε τη συνεισφορά της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην εθνική οικονομία.
Ωστόσο, ανέφερε ότι από τα 154 δισ. ευρώ που εισέπραξε ο εφοπλιστικός κλάδος την περασμένη δεκαετία, σχεδόν τα μισά κατατέθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού, κι αυτό επειδή οι Έλληνες εφοπλιστές πληρώνουν ξένες εταιρίες παροχής υπηρεσιών.
Γι’ αυτό –όπως τόνισε ο κ. Πικραμμένος, είναι ανάγκη να προωθηθεί το κατάλληλο «πλαίσιο πολιτικής που θα δημιουργήσει συνθήκες ικανές να συγκρατήσουν μεγαλύτερο μέρος του ναυτιλιακού συναλλάγματος στην Ελλάδα».
Απτό παράδειγμα είναι ο χώρος της κρουαζιέρας. Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα τα ετήσια έσοδα υπερβαίνουν τα 360 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με έξυπνες και μεθοδικές κινήσεις μπορούν να διπλασιαστούν σε 700 εκ.
Πώς; Αρκεί να αυξήσουμε στο διπλάσιο τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που διακινούνται μέσω του Πειραιά, από 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 5 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2016.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






