Επικαιρότητα

Σαμαράς : «Ένα δισ. ευρώ ως τις 31/12 στην αγορά»

Το 50% του βασικού τους μισθού θα παίρνουν κάθε μήνα όσοι υποβάλουν στο εξής αίτημα συνταξιοδότησης, μέχρι να τους καταβληθεί κανονικά, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης των υπηρεσιών και των ικανοτήτων με σκοπό ο Δημόσιος Τομέας να γίνει πιο αποδοτικός», δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, μετά το πέρας σύσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Πέμπτη.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, το άφησε ουσιαστικά ανοιχτό, λέγοντας ότι «δεν συζητήθηκε σήμερα».

Σε άλλη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Ανακοίνωσε πως αύριο, Παρασκευή, 21/12, θα δοθούν 300 εκατομμύρια ευρώ για 1.200 εφάπαξ, στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας.

Τόνισε, επίσης, πως έως το τέλος Δεκεμβρίου θα δοθεί 1 δισ. ευρώ για τη ρευστότητα και στην ίδια λογική θα κινηθεί η κυβέρνηση και το 2013.


Συγκρατημένος ο Γ. Στουρνάρας


Χρονιά που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας θα είναι η επόμενη, εκτιμά σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε έναρξη της ανάκαμψης το 2014 στην χώρα και τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με βάρος στη βιομηχανία.


Αισιόδοξος ο Κ. Παπούλιας

«Τώρα πια υπάρχει η προοπτική να υπερβούμε την οικονομική κρίση, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές».

Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο εορταστικό μήνυμά του προς την ελληνική ομογένεια, την Πέμπτη.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x