Κατάθεση – «βόμβα» για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι ένας εκ των δραστών μετέφερε εκτοξευτή ρουκέτας, ο οποίος ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε.
Όπως αναφέρει το «Έθνος» της Τρίτης, ο άνθρωπος – κλειδί καταθέτει, επίσης, ότι οι άγνωστοι μιλούσαν ελληνικά και φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες.
Μετά τους πυροβολισμούς αποχώρησαν από το σημείο και επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν τρίτο άτομο.
Το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς το Φάληρο.
Στην ίδια περιοχή βρέθηκε καμένο ένα Toyota γκρι-ανθρακί χρώματος, που φέρεται να εκλάπη από τη Μεταμόρφωση.
Το νέο στοιχείο περί ύπαρξης αντιαρματικού όπλου έρχεται να ενισχύσει τις αρχικές εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για προσπάθεια επιστροφής σε εποχή που δρούσαν η 17Ν και ο ΕΛΑ.
Σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες στο κτίριο της ΝΔ, αλλά και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής που έδειξαν ότι τα όπλα (καλάσνικοφ και περίστροφο μάγκνουμ) ήταν «καθαρά», οδηγούν σε δύο συμπεράσματα :
1ον ή ότι οι διωκτικές αρχές θα έχουν να κάνουν με νέα γενιά τρομοκρατών - ανταρτών πόλης, ή
2ον ότι ίσως να έχουν βάση κάποιοι πολιτικοί ισχυρισμοί και σενάρια για ύπαρξη «σκοτεινών κύκλων και παρακράτους».
«Ατρόμητη Δημοκρατία»
«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ.
Στις 6 μ.μ. της Τρίτης, ο κ. Σαμαράς θα έχει σύσκεψη για το θέμα της ένοπλης βίας με τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Την χθεσινή επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ αξίζει να καταγραφεί η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε επιπλέον τη συμπαράστασή του, προσωπικά, στον Α. Σαμαρά.
Τέλος, την τρομοκρατική επίθεση έσπευσε να καταδικάσει και η Ουάσιγκτον, η οποία μέσω του State Department, απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες να εκφράζουν τις απόψεις τους ειρηνικά.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






