Ωστόσο, δεν συνιστά έκπληξη. Τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στα κόμματα που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βλέπουν την επιρροή τους να απογειώνεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από ένα περιθωριακό κόμμα με έμφαση στον ακτιβισμό, μετατράπηκε σε λίγους μήνες σε κόμμα εξουσίας.
Το ακροατήριό του διευρύνθηκε θεαματικά και ήταν απολύτως φυσιολογικό η ηγεσία του να προχωρήσει σε ορισμένες προσαρμογές. Αλλιώς απευθύνεσαι στην κοινωνία όταν έχεις 4,5%, αλλιώς όταν διεκδικείς την εξουσία.
Η σύγκρουση στο εσωτερικό του θα μπορούσε σχηματικά να ορισθεί ως μια αναμέτρηση ανάμεσα στους «συνεπείς» και τους «ρεαλιστές».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Παππά στο aixmi.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






