«Ανατριχίλα» στις αγορές φέρνει το διαφαινόμενο αδιέξοδο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία.
Κατά 4,20% υποχωρεί την Τρίτη το χρηματιστήριο στο Μιλάνο. Κατά 2% η πτώση σε Παρίσι και Φρανκφούρτη. Απώλειες πάνω από 2% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης της Αθήνας.
Υποχωρεί σημαντικά το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,3072 -στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.
Νευρικότητα κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, στην προοπτική πολιτικής αστάθειας της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και Διαδίκτυο χρησιμοποιούν σήμερα τίτλους όπως «Ακυβερνησία» και «Πολιτικό Αδιέξοδο» στην Ιταλία :
Η Κεντροαριστερά του Πιερλουΐτζι Μπερσάνι με ποσοστό 29,5% εξασφάλισε μεν την πλειοψηφία στη Βουλή, απέτυχε, όμως, να κάνει το ίδιο και στη Γερουσία με αποτέλεσμα να ΜΗΝ μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
Αίσθηση προκαλεί η δυναμική επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο του Μπερλουσκόνι, που μαζί με το Κόμμα Πέντε Αστέρων του κωμικού ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, αναδεικνύονται, πλέον, σε ρυθμιστές των εξελίξεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός και ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Σε δηλώσεις του που έκανε το πρωί της Τρίτης δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός του πρώην πρωθυπουργού και τραπεζίτη, Μάριο Μόντι, το κόμμα του οποίου καταποντίστηκε με μόλις 10%.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






