Επικαιρότητα

Deal της Τουρκίας με ΗΠΑ, Γαλλία και Ιταλία για τα εξοπλιστικά

Η Τουρκία συνεχίζει να διεξάγει συνομιλίες με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam και με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγοράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Τουρκία συνεχίζει να διεξάγει συνομιλίες με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam και με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγοράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Ιανουάριο, η Τουρκία υπέγραψε με την Eurosam συμβόλαιο 18 μηνών για μια μελέτη για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς, σε μια κίνηση για στενότερη αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία και την Ιταλία.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, και το Κρεμλίνο.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x