Επικαιρότητα

Live - Πύρινη κόλαση: Σε Αγ. Νεκτάριο και Λιβαδόστρα τα μεγαλύτερα μέτωπα - Μπαράζ 112 σε Βοιωτία και Αιγιαλεία

Διαστάσεις έχει πάρει και η πυρκαγιά στο Αίγιο - Πάνω από 100 σπίτια έχουν καεί στο Πόρτο Γερμενό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Μάνδρας Δ. Παγώνης
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μαίνονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στη Βοιωτία με τα πύρινα μέτωπα να επεκτείνονται και στην Αττική και συγκεκριμένα στο Πόρτο Γερμενό. Οι πυρκαγιές σε Ξηρονομή και Καλαμάκι Βοιωτίας έλαβαν πολύ μεγάλες διαστάσεις κατακαίγοντας εκτεταμένες εκτάσεις γης και προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή στο Πόρτο Γερμενό, υπάρχουν τρία διαφορετικά μέτωπα, το ένα μέσα στο πευκοδάσος στο Πόρτο Γερμενό, το άλλο κινείται προς Αγία Παρασκευή και το τρίτο προς Μύτικα.

Λίγο μετά τις 12:30 ήχησε ξανά 112 που καλεί τους κατοίκους των Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Παρασκευής και Κρύου Πηγαδιού να απομακρυνθούν προς τα Βίλια.

Στη Βοιωτία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε δύο σημεία το ένα βόρεια της Δόμβραινας και το άλλο προς τη Λιβαδόστρα. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση από τον οικισμό Λιβαδόστρα.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, νωρίς το πρωί σήμερα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος και πλωτό του Λιμενικού Σώματος απομάκρυναν με ασφάλεια από την παραλία στο Πόρτο Γερμενό 12 ανθρώπους.



Κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά στον οικισμό Ψάθα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση προς Αλεποχώρι και Μέγαρα, ενώ νωρίτερα είχε εκδοθεί μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής Μύτικας με κατεύθυνση προς Ψάθα και Αλεποχώρι. Επιπλέον, εκδόθηκαν μηνύματα για απομάκρυνση από το Πόρτο Γερμενό, τη Δόμβραινα, ενώ χθες εκκενώθηκαν οι περιοχές Προσήλι, 'Αγιος Βασίλειος, Αλυκή, Άγιος Νικόλαος και Ξηρονομή.





Σύμφωνα με τη νεότερη άτυπη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στην επιχείρηση συμμετέχουν πλέον 420 πυροσβέστες, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 1η, 2η, 4η, 5η, 6η και 10η ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 120 πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος έχουν διατεθεί 19 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των επιχειρήσεων. Όπως επισημαίνεται, οι πιλότοι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να ανεφοδιαστούν με νερό από τη θάλασσα, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ρίψεις, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αιγιαλείας, μετά την εκδήλωση φωτιάς το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή Νεραντζιές.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το ένα μέτωπο είναι στην περιοχή του Νέου Ερινεού και το δεύτερο στην περιοχή της Αρραβωνίτσας.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x