Επικαιρότητα

Live: Πύρινη κόλαση στο Πόρτο Γερμενό: Προς Ψάθα και Αγ. Νεκτάριο η φωτιά - Εκκενώνεται η Λιβαδόστρα στη Βοιωτία

Διαστάσεις έχει πάρει και η πυρκαγιά στο Αίγιο στις περιοχές Πανόραμα και Νερατζιές - Έσβησε η φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο, χωρίς ενεργό μέτωπο στην Πρέβελη
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στο Πόρτο Γερμενό, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Οι φλόγες κατά τη διάρκεια τη νύχτας κύκλωσαν τον οικισμό, ενώ η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα, με τις ζημιές στα σπίτια να είναι ανυπολόγιστες. Πλέον η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται τόσο βόρεια προς τον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου πριν τα Βίλια, όσο και νότια προς την παραλία της Ψάθας.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους σε Λιβαδόστρατα να κατευθυνθούν προς τα Λεύκτρα Βοιωτίας.



Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Θεοφάνης Μπαλατσούκας πλωτά σκάφη του λιμενικού με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ολοκλήρωσαν το πρωί την απομάκρυνση 12 ατόμων από το Πόρτο Γερμενό τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αλεποχώρι.



«Η φωτιά μπήκε μέσα στο Πόρτο Γερμενό, έφτασε μέχρι το λιμάνι, πέρασε μέσα από τον οικισμό και το χωριό», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος Βιλίων, Ιωάννης Πόγκας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί, όπως είπε, η κατεύθυνση που ακολουθεί πλέον το πύρινο μέτωπο.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Μάνδρας Δημήτρης Παγώνης δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 100-150 κατοικίες που έχουν καταστραφεί.

Διαστάσεις έχει πάρει και η πυρκαγιά στο Αίγιο στις περιοχές Πανόραμα και Νερατζιές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x