Επικαιρότητα

Πουλήθηκε το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen

Η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ύψος της συμφωνίας θα διαμορφωθεί σε 40, καθώς θα αποπληρωθούν και συναφή δάνεια που συνδέονται με το ακίνητο.

«Προικίζει» τη θυγατρική της Lamda Malls, ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στο Χ.Α., η Lamda Development, καθώς η εισηγμένη ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του εκπτωτικού κέντρου McArthurGlen στα Σπάτα.

Η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ύψος της συμφωνίας θα διαμορφωθεί σε 40 εκατ. ευρώ, καθώς θα αποπληρωθούν και συναφή δάνεια που συνδέονται με το ακίνητο.

Η πληρότητα του McArthurGlen διαμορφώνεται σε 95%, ενώ η επισκεψιμότητά του το 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ανερχόταν σε 4,2 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Το ακίνητο των 21.200 τ.μ. ανήκε σε κοινή εταιρεία (50%-50%) της ίδιας της McArthurGlen και της Bluehouse, εταιρείας διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο γειτνιάζει με το Smart Park, κάτι που σημαίνει ότι REDS και Lamda θα αποτελέσουν πλέον «γείτονες». Άλλωστε, το οικόπεδο στο οποίο έχει κατασκευαστεί το McArthurGlen είχε αποκτηθεί από τη REDS, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας το 2006.

Πηγή: Η Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x