Επικαιρότητα

Υπόθεση Siemens: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τα «μαύρα» ταμεία

Με την απαλλακτική απόφαση, πέφτει η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια δικαστικής διερεύνησης.

Αθώοι κηρύχθηκαν και 20 κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens με το σκεπτικό ότι δεν αποδείχτηκε ή υπήρξαν αμφιβολίες ότι αύξησαν με παράνομο τρόπο τα έσοδά τους από τη σύμβαση ψηφιοποιησης του ΟΤΕ.

Με την απαλλακτική απόφαση, πέφτει η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια δικαστικής διερεύνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 20 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω 20ετιας σε επιμέρους πράξεις.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου είναι ότι δεν αποδείχτηκε ή υπήρξαν αμφιβολίες ότι οι κατηγορούμενοι αύξησαν με παράνομο τρόπο τα έσοδά τους από τη σύμβαση 8002 ψηφιοποιησης του ΟΤΕ, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Siemens.

Ανάμεσα στους αθωωθέντες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, και άλλα πρώην στελέχη της ελληνικής και γερμανικής εταιρείας. Για τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα, δεν υπήρξε απόφαση του δικαστηρίου, γιατί δεν είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Εκκρεμεί σε βάρος του κάθειρξη 15 ετών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x