Επικαιρότητα

Twitter: Ο Κάνιε Γουέστ που αγαπάει τον Χίτλερ και ποστάρει σβάστικες, αποβλήθηκε από τον Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ προσπάθησε να τον «συνετίσει», αλλά ο λογαριασμός του ράπερ στο Twitter αποτελεί πλέον παρελθόν

Ο Κάνιε Γουέστ είναι πιο «μισητός» από ποτέ στη δημόσια σφαίρα.

Γνωστός για το εμπρηστικό του ταμπεραμέντο, πριν λίγο καιρό ο ράπερ, που ευελπιστεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024, προέβη σε αντισημιτικά σχόλια, ενώ εμφανίστηκε επίσης φορώντας t-shirt που έγραφε «White Lives Matter». Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα brands-κολοσσοί της μόδας να διακόψουν με συνοπτικές διαδικασίες τις συνεργασίες τους μαζί του, στερώντας του αρκετά εκατομμύρια δολάρια, αλλά κυρίως, ρίχνοντας μια βαριά σκιά στη δημόσια εικόνα του, δείχνοντας πως ένα καθολικό #cancel δεν είναι μακριά -όσο την ίδια στιγμή, το Μαντάμ Τισό απομάκρυνε στις αποθήκες του το κέρινο ομοίωμα του 45χρονου.

Συνεχίζοντας το σερί άστοχων και προσβλητικών δηλώσεων, ο Κάνιε Γουέστ, σε συνέντευξή του με τον φιλικά προσκείμενο προς τις θεωρίες συνωμοσίας Άλεξ Τζόουνς, δεν δίστασε να εκφράσει την αγάπη του για τους Ναζί, ενώ σε ένα σημείο της κουβέντας του είπε: «Αγαπάω τον Χίτλερ».

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ οι παραπάνω δηλώσεις είχαν κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, ο Κάνιε Γουέστ έκανε ένα tweet με μία εικόνα στο οποίο ήταν μπλεγμένη μία σβάστικα μαζί με το εβραϊκό Άστρο του Δαβίδ.

Το παραπάνω ποστ, που λίγη ώρα μετά κατέβηκε, οδήγησε στην απομάκρυνση του ράπερ από την πλατφόρμα. Ένας ακόμα λογαριασμός δημόσιο προσώπου που η λειτουργία του αναστέλλεται από όταν ο Έλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάνιε Γουέστ αποβάλλεται από την πλατφόρμα. Πριν λίγο καιρό η λειτουργία του προφίλ του είχε ανασταλεί και πάλι, επειδή ο Γουέστ είχε ανεβάσει ένα αντισημιτικό μήνυμα.



Μετά τη διαγραφή του ποστ με τη σβάστικα και το Άστρο του Δαβίδ, ο ράπερ και επιχειρηματίας έγραψε «Ας θυμηθούμε πως αυτό θα είναι το τελευταίο μου tweet», ποστάροντας μία όχι ακριβώς κολακευτική ημίγυμνη φωτογραφία του Έλον Μασκ πάνω σε ένα γιοτ.

Ο Μασκ, που το μότο του στη διαχείριση περιεχομένου στην πλατφόρμα είναι το «Αν έχεις αμφιβολία, δώσε έδαφος στον λόγο», απάντησε: «Εκείνο είναι ok». «Αυτό, όμως, όχι», ήταν η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στο διαγραμμένο πλέον επίμαχο ποστ με τη σβάστικα.

Στη συνέχεια, ο ράπερ άρχισε να ποστάρει στο Truth Social, το κοινωνικό δίκτυο, δηλαδή, του Ντόναλντ Τραμπ, ποστάροντας screenshots με διαλόγους του με τον Έλον Μασκ.

«Συγγνώμη, αλλά το παρατράβηξες. Αυτό δεν είναι αγάπη», έγραψε στη συνέχεια στον ράπερ ο Μασκ. «Ποιος σε έβαλε δικαστή», του απάντησε ο Γουέστ, ποστάροντας ένα screenshot που έδειχνε πως του απαγορεύτηκε να κάνει tweets για τις επόμενες 12 ώρες.

Ο Έλον Μασκ, στη συνέχεια, επιβεβαίωσε και επίσημα με ένα tweet την απομάκρυνση του Κάνιε Γουέστ από το Twitter, γράφοντας: «Προσπάθησα όσο μπορούσα. Παρ’ όλα αυτά, παραβίασε τους κανόνες μας κατά της πρόκλησης βίας. Η λειτουργία του λογαριασμού θα ανασταλεί».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x