Επικαιρότητα

Το παρασκήνιο της απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών

Όπως ανακοίνωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, οι πολίτες άνω των 60 ετών πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, αλλιώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Τους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών εξηγούν στο ΣΚΑΪ κυβερνητικές πηγές. 

Όπως αναφέρουν, προηγήθηκε μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρησιμότητα και την ασφάλεια των εμβολίων για να σωθούν ζωές από τη μάχη αυτή με την πανδημία. 



Παράλληλα, τα στοιχεία από τα νοσοκομεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων από κορωνοϊό και συγκεκριμένα 9 στους 10 συμβαίνουν σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες είναι και οι περισσότεροι εμβολιασμένοι. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο ή να έχουν κλείσει ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα. Γι' αυτό θα υπάρχει και προτεραιότητα στο να κλείνουν ραντεβού. 

Σημειώνεται ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι άνω των 60 ετών ανέρχονται σε 520.000. 

Αν δεν το κάνουν, θα τους επιβληθεί ένα μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, το οποίο κάθε μήνα μετά τις 16 Ιανουαρίου θα μπαίνει στην ΑΑΔΕ. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x