Επικαιρότητα

Αντεπίθεση Μακρόν για τις αντισημιτικές προσβολές κάποιων κίτρινων γιλέκων

«Βρόμικε σιωνιστή», «Εμείς είμαστε ο λαός», «Η Γαλλία είναι δική μας».

Σε καταδίκη των αντισημιτικών προσβολών που δέχτηκε χθες επιφανής διανοούμενος στο Παρίσι από διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» προέβη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, περνώντας σε επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά το 14ο Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.

Η Αστυνομία επενέβη ώστε να προστατεύσει τον φιλόσοφο και συγγραφέα Αλάν Φινκιελκράουτ, ο οποίος έγινε στόχος διαδηλωτών, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βρόμικε σιωνιστή», «Εμείς είμαστε ο λαός» και «Η Γαλλία είναι δική μας», φώναξαν στον φιλόσοφο οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με ορισμένα βίντεο.




Για την υπόθεση έχει αρχίσει έρευνα.

«Οι αντισημιτικές προσβολές […] αποτελούν απόλυτη άρνηση αυτού που είμαστε και αυτού που μας κάνει μεγάλο έθνος», έγραψε στο Twitter ο κ. Μακρόν, προσθέτοντας πως οι Αρχές δεν θα επιδείξουν ανοχή έναντι τέτοιων συμπεριφορών.




Ο κ. Φινκιελκράουτ, απόγονος μεταναστών από την Πολωνία, δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι αισθάνθηκε «απόλυτο μίσος» από την πλευρά των διαδηλωτών.

Προσέθεσε πως θα ανησυχούσε για την ασφάλειά του εάν η Αστυνομία δεν ήταν παρούσα αλλά υπογράμμισε ότι μόνο ένα μέρος των διαδηλωτών ήταν επιθετικό. Ένας μάλιστα τον συνεχάρη για το έργο του.

Το 2018 τα φαινόμενα αντισημιτισμού αυξήθηκαν κατά 78% στην Γαλλία σε σχέση με το προηγούμενο έτος, , σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x