Επικαιρότητα

Αδέσποτα ζώα και κακοκαιρία: Πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε με απλές κινήσεις

Εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, υπάρχουν κάποιες απλές και γρήγορες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε μια αδέσποτη ψυχή.

Το χιόνι έχει σκεπάσει μεγάλο μέρος της χώρας, την ώρα που η κακοκαιρία «Ελπίς» σαρώνει στο πέρασμά της.

Αμέτρητα αδέσποτα ζώα υποφέρουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη τροφής, ωστόσο υπάρχουν απλοί τρόποι για να τα προστατεύσουμε.

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, σύμβουλος Δ. Αθηναίων, εξήγησε στην εκπομπή «Κυψέλη» τρόπους που μπορούμε να το κάνουμε.

Ο πρώτος και πιο απλός τρόπος έχει να κάνει με την τροφή. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ξηρά τροφή και νερό σε προφυλαγμένα σημεία. Καλό θα είναι, μάλιστα, να είναι σε μεγάλες ποσότητες, αφού στο ψύχος ένας οργανισμός χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες για να επιβιώσει.

Επίσης, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πρόχειρα καταλύματα φτιαγμένα κουβέρτες, κούτες, ρούχα σε προφυλαγμένα σημεία, για να προσφέρουν ζεστασιά.

Ένας ακόμα απλός τρόπος -και πολύ σημαντικός εν μέσω ψύχους- είναι το κορνάρισμα ή ένα χτύπημα στο καπό του αυτοκινήτου πριν λειτουργήσει η μηχανή. Αρκετές γάτες συνηθίζουν να τρυπώνουν εκεί για να βρουν λίγη ζεστασία, με αποτέλεσμα να χάνουν ακαριαία τη ζωή τους μόλις το αυτοκίνητο ξεκινήσει να λειτουργεί.

Όσο για αδέσποτα ζώα που χρειάζονται περίθαλψη, στον Δήμο Αθηναίων λειτουργεί η υπηρεσία Αστικής Πανίδας (210-3239201-202 ή στο 1595) ή μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x