Επικαιρότητα

Αντίποινα για το Κράιστσερτς το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα

Καρέ καρέ η συγκλονιστική στιγμή που βομβιστής αυτοκτονίας μπαίνει σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα

Αντίποινα των ισλαμιστών για τους 50 νεκρούς μουσουλμάνους από την επίθεση του Μπρέντον Τάραντ στα τζαμιά του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία αποτελεί το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα με τουλάχιστον 310 νεκρούς και 40 τραυματίες. Την εκτίμηση αυτή έκανε τη Μεγάλη Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας βρίσκεται η τοπική ισλαμιστική οργάνωση National Thowheeth Jama'ath (NTJ), ενώ οι αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν για πιθανές σχέσεις της οργάνωσης με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, τη συγκλονιστική στιγμή που ένας καμικάζι εισέρχεται στην Εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού φορώντας ένα σακίδιο πλάτης, λίγα λεπτά πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Με τρομακτική ψυχραιμία ο δράστης διακρίνεται να περνά μπροστά από ανύποπτους πιστούς, χαϊδεύοντας μάλιστα κι ένα παιδάκι στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν ανατιναχθεί.

Ένας από τους επιζήσαντες, ανέφερε ότι είδε έναν «πολύ νεαρό άνδρα» να περνά μπροστά από την οικογένειά του.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x