Επικαιρότητα

Αεροφωτογραφίες δείχνουν την καταστροφική μανία της Μπόκο Χαράμ

Την ασύλληπτη βαρβαρότητα και κτηνωδία της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία αποτυπώνουν οι δορυφορικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία.

Σχεδόν σβησμένη από το χάρτη είναι η πόλη Μπάνκα, όπως φαίνεται από τις δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία , μετά την επέλαση της Μπόκο Χαράμ.

Οι φωτογραφίες , έχουν ληφθεί στις 2 και στις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής: η πόλη Μπάνκα έχει ισοπεδωθεί όπως και πολλά από τα γειτονικά χωριά. Ο περισσότερες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση της οργάνωσης, με πάνω από 2.000 νεκρούς.

inner

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ανθρώπου που κατήγγειλε πως έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα πυρά των ισλαμιστών την ώρα που γεννούσε!

Στην ίδια επίθεση της 3ης Ιανουαρίου έχασαν τη ζωή τους πολλά μικρά παιδιά, ενώ άνθρωποι που γλίτωσαν αναφέρουν πως παντού τριγύρω υπήρχαν πτώματα. Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για πάνω από 20.000 Νιγηριανούς που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους μόνο τις τελευταίες μέρες.

Η Μπόκο Χαράμ, που το όνομα της σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμάρτημα» έχει στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στα βόρεια της Νιγηρίας, και τα μέλη της ελέγχουν πλέον μια περιοχή 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Από την αρχή της εμφάνισης τους το 2009, οι ισλαμιστές μαχητές έχουν προβεί σε σφαγές και βασανισμούς χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο χριστιανών αλλά και όσων ζουν «σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα».

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται, κυρίως, ο άμαχος πληθυσμός, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι,ενώ είναι γνωστοί και για τις εκατοντάδες απαγωγές κοριτσιών από σχολεία με σκοπό να πουληθούν στα σκλαβοπάζαρα.

Πωλίνα Ψαρομηλίγκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x