Επικαιρότητα

Αφαίρεση 8,7 εκατ. φωτογραφιών παιδικού γυμνού από το Facebook

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, περίπου 8,7 εκατ. φωτογραφίες ανηλίκων κατέβηκαν από την πλατφόρμα μέσα σε 3 μόλις μήνες.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο αφαίρεσε 8,7 εκατομμύρια φωτογραφίες παιδικού γυμνού και αποπλάνησης παιδιών. Το 99% των φωτογραφιών αφαιρέθηκαν, προτού καν κάποιος χρήστης τις αναφέρει στο δίκτυο.

Η αφαίρεση έγινε με τη χρήση ενός νέου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αυτόματα ανιχνεύει τις εικόνες παιδιών, οι οποίες έχουν πιθανώς σεξουαλικό περιεχόμενο. Ένα άλλο πρόγραμμα μπορεί να ανιχνεύσει περιπτώσεις σεξουαλικής αποπλάνησης παιδιών.

Την ανακοίνωση έκανε η επικεφαλής για θέματα ασφάλειας του Facebook Αντιγόνη Ντέηβις, η οποία έκανε γνωστό ότι ανάλογα συστήματα εντοπισμού παιδικού γυμνού και αποπλάνησης θα αξιοποιηθούν επίσης στο Instagram.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x