Τρεις νέοι σταθμοί αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες μέρες, φέρνοντας τη γραμμή 3 του Μετρό λίγο πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, 3 περιοχές της δυτικής Αθήνας που περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια την έλευση του Μετρό. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν εξάλλου από την (επανα)δημοπράτηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού μέχρι την μερική ολοκλήρωση των έργων.

Ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα μιλούσε για παράδοση ολόκληρης της επέκτασης ως το 2017, η οικονομική κρίση, κατασκευαστικές δυσκολίες και άλλα, κυρίως γραφειοκρατικά, προβλήματα έφεραν καθυστέρηση και οδήγησαν στην τμηματική παράδοση του έργου, με τους 3 τελευταίους σταθμούς της επέκτασης (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) να αναμένεται να παραδοθούν σε 2 χρόνια από σήμερα.

Τελευταία από τα σημαντικά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν πριν την παράδοση των σταθμών, ήταν το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για το οποία υπάρχει διαμάχη μεταξύ της Αττικό Μετρό και της εταιρείας που πριν από μία δεκαετία υπέγραψε σύμβαση για το έργο, αλλά και η έλλειψη προσωπικού για στελέχωση των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους νέους σταθμούς.

Η Αττικό Μετρό και η ΣΤΑΣΥ κατέφυγαν σε προσωρινές λύσεις για να μην υπάρξει και νέα καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα. Οι νέοι σταθμοί δεν θα διαθέτουν πύλες ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά μόνο ακυρωτικά μηχανήματα, παρόμοια με αυτά που έχουν τοποθετηθεί εντός των λεωφορείων.

Παράλληλα, και για πρώτη φορά, τα εκδοτήρια των νέων σταθμών θα στελεχωθούν προσωρινά από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας, μέχρις ότου βρεθεί προσωπικό της ΣΤΑΣΥ για να τα στελεχώσει (αν αποφασιστεί να παραμείνουν ανοικτά και δεν ακολουθήσουν την μοίρα των περισσότερων εκδοτηρίων). Χτες, η ΣΤΑΣΥ ανέθεσε στην εταιρεία ISS FACILITY SERVICES AE τη στελέχωση των εκδοτηρίων για περίοδο 3 μηνών αντί ποσού 19.800 ευρώ.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube