Επικαιρότητα

«Δεν μετανόησαν, δεν πόνεσαν»: Η αγόρευση της εισαγγελέα για τους 12 ένοχους της δολοφονίας του Άλκη

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελική πρόταση για την απόρριψη των ελαφρυντικών των 12 ένοχων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελική πρόταση για την απόρριψη των ελαφρυντικών των 12 ένοχων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της υπόθεσης περιέγραψε τη συμπεριφορά των καταδικασθέντων, τονίζοντας ότι δεν έχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους, αλλά συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο μόνο για να μειώσουν την ποινή τους.

«Δεν εμφανίστηκαν αυτοβούλως και δεν ανέλαβαν το μερίδιο των ευθυνών τους. Όλα έγιναν αφού στάθμισαν τα υπέρ και τα κατά.

Έχουμε 12 ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Εργάζονται, είναι ανεξάρτητοι, ορίζουν τις ζωές τους. Δεν διακρίνονται από ανωριμότητα όπως διακρίνει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Δεν μετανόησαν, δεν πόνεσαν και κυρίως δεν αποδέχτηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά. Κυρίως, επειδή κανένας δεν παραδέχτηκε οτι άγγιξε τον Άλκη. Θεωρώ ότι όλες οι ενέργειες τους και η συμπεριφορά τους είναι απλά προσχηματική και όχι αυτόβουλη και με μοναδικό σκοπό να μειώσουν τις μέρες κράτησης και να πετύχουν την εφαρμογή των ελαφρυντικών
».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Αν είχε βελτιωθεί η συμπεριφορά τους, θα είχαν μιλήσει, δεν θα είχαν αποδεχτεί μόνο μια απλή συμμετοχή. Θα είχε μιλήσει έστω και ένας κοιτάζοντας μας στα μάτια για το ποιος άγγιξε τον Άλκη. Άρα απέδειξαν ότι τα ελαφρυντικά που αιτούνται δεν είναι αποδεκτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x