Επικαιρότητα

Εύβοια: Αναζωπύρωση μεταξύ Γαλατσώνας-Αβγαριάς, πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα η φωτιά την Ιστιαία!

Aναζωπύρωση μεταξύ Γαλατσώνας-Αβγαριάς, σε αντίθετη φορά από τη γραμμή πυρόσβεσης η φωτιά, που πλησιάζει, πλέον, με μεγάλη ταχύτητα την Ιστιαία!

Συναγερμός στο πύρινο μέτωπο μετά από αναζωπυρώσεις ανάμεσα στους οικισμούς Γαλατσώνα και Αβγαριά Ευβοίας, αφού η φωτιά βρέθηκε ξαφνικά σε αντίθετη κατεύθυνση από τη γραμμή πυρόσβεσης, που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις!

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πρόκειται για ένα νέο μεγάλο μέτωπο, που ξεκίνησε από αναζωπύρωση μιας μικρής εστίας και στη συνέχεια εξαιτίας των καυτρών ή των ανέμων έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα εναέρια μέσα, που πετούν στην περιοχή, συμβάλλουν και αυτά στον περιορισμό του μετώπου που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, ενώ μάχη να προσεγγίσουν δίνουν και οι επίγειες δυνάμεις.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε μια γραμμή πυρόσβεσης από πάρα πολλά πυροσβεστικά οχήματα, εντούτοις εντελώς ξαφνικά και την ώρα που οι δυνάμεις ετοιμάζονταν να επιχειρήσουν, το πύρινο μέτωπο εντάθηκε από μια ισχυρή ριπή ανέμου που το ώθησε αριστερά και προς τα κάτω από αυτήν, με κατεύθυνση το δρόμο προς την Γαλατσώνα, την Ισταία και την Αιδηψό.

O καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή, ενώ πύρινες φλόγες ξεπηδούν μέσα από την πυκνή βλάστηση

Στο σημείο μόλις είχαν σπεύσει οι Σέρβοι πυροσβέστες που ήρθαν για βοήθεια και αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη μαζί με τους Έλληνες συνάδελφους τους.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x