Επικαιρότητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί - Κλειστό το Δημόσιο

Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα - Κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης, που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργόςΚλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Επιδείνωση των φαινομένων από αργά το βράδυ της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής προβλέπεται σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, που ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει Εύβοια και Χαλκιδική, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν ιδιαίτερα Σάμος, Ικαρία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Τα μέτρα:

- Από τη 1 τα μεσάνυχτα έως 8 αύριο το πρωί απαγορεύεται η διέλευση των ΙΧ και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή

- Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες εκτός από τις αναγκαίες υπηρεσίες για τη διαχείριση του φαινομένου

- Ενθαρρύνεται τηλεργασία σε όλον τον ιδιωτικό τομέα.

- Αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία. Είναι ήδη κλειστά σε Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια.

- Κλειστοί θα μείνουν οι βρεφονηπιακοί και οι δομές ΑΜΕΑ Αττική, Σάμο Ικαρία, Κέρκυρα, Χαλκιδική.

- Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρίες ώστε υπάρξει συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x