Επικαιρότητα

Αποκλίνουν Μαντάς - Παρασκευόπουλος για χειρισμούς στη Βουλή

Διερεύνηση σε βάθος για τη NOVARTIS από την προανακριτική θέλει ο Χρήστος Μαντάς, ενώ ο Νίκος Παρασκευόπουλος βλέπει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της παραγραφής.

Διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή για τη NOVARTIS υπαινίχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Παρασκευόπουλος υποβάθμισε τη ουσία της έρευνας τονίζοντας ότι η επιτροπή θα ασχοληθεί κυρίως με νομικά ζητήματα.

Ο κ. Μαντάς επιχειρώντας να υπερασπιστεί τη θέση της κυβέρνησης για το στήσιμο των δέκα καλπών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει από πουθενά πως η πρόταση χρειάζεται αναλυτικό κατηγορητήριο.«Αυτό θα προκύψει από τις εργασίες της επιτροπής» υπογράμμισε.

Ωστόσο ο κ. Παρασκευόπουλος κινήθηκε σε διαφορετικό πλαίσιο. Αν και αναγνώρισε ότι η υπόθεση της NOVARTIS αποτελεί σκάνδαλο διαφθοράς, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι η προανακριτική επιτροπή δεν θα μπει στα βαθιά νερά της έρευνας.

Μιλώντας σχετικά με το τι μπορεί να προκύψει από την διερεύνηση, ανέφερε: «Η εξάλειψη των αδικημάτων λόγω παραγραφής ή ότι οι πράξεις δεν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων και κατά συνέπεια η δικογραφία πρέπει να επιστρέψει στην Δικαιοσύνη».

Και διερωτήθηκε: «Είναι ευπρόσδεκτο αυτό;"

Για να απαντήσει ο ίδιος στο ρητόρικο ερώτημα: «Όχι δεν είναι ευπρόσδεκτο, διότι θα θέλαμε πλήρη διερεύνηση», ενώ επικαλέστηκε και την λαική ρήση "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει".

Και καταλήγοντας επανήλθε: Η Βουλή λέει ό,τι κάνει το Σύνταγμα. Προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να δούμε αν έχουμε εξάλειψη των αδικημάτων λόγω παραγραφής ή επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στις μηνύσεις που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς. Χαρακτήρισε "γραφική" την ενέργειά του κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σχολιάζοντας τη μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού κατά της εισαγγελέως έκανε λόγο για ανατριχιαστική ενέργεια, καθώς όπως υποστήριξε στέλνει μήνυμα στην Δικαιοσύνη να μην ασχολείται με την υπόθεση. «Πρόκειται για τρομοκράτηση της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε.

Τάχθηκε τέλος κατά της κλήσης των «ανώνυμων» μαρτύρων στη επιτροπή, υπαινισσόμενος ότι τους απειλούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ως πρόεδρος της προανακριτική επιτροπής για το Γιάννο Παπαντωνίου, είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της επιστροφής της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη. Κάτι που τελικά έγινε.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x