Επικαιρότητα

Αποστάσεις προσπαθεί να πάρει ο Καμμένος από το VMRO

«Καμμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας.

Αποστάσεις από την εθνικιστική αξιωματική αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ επιχειρεί να πάρει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δύο ημέρες αφότου φάνηκε να ενστερνίζεται ορισμένες καταγγελίες της σχετικά με την προσπάθεια αναθεώρησης του Συντάγματος στην γειτονική χώρα.

«Καμμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO», έγραψε στο Twitter ο κ. Καμμένος το πρωί της Κυριακής, παραθέτοντας σύνδεσμο για ένα άρθρο που κάνει λόγο για «εγκληματική» και «ανθελληνική» δράση του κόμματος.

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία για την συνταγματική στην σκοπιανή Βουλή, ο κ. Καμμένος φάνηκε να αποδέχεται καταγγελίες του VMRO για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών με έως και 2 εκατομμύρια ευρώ, τιτιβίζοντας μάλιστα πως ντρέπεται που τέτοιες πρακτικές υπάρχουν στην Ευρώπη.

Η αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία ο κ. Καμμένος είναι αντίθετος.

Η σκοπιανή κυβέρνηση τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει τις 80 έδρες και κέρδισε την πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες που απαιτούνται για την αλλαγή του Συντάγματος. Το αποτέλεσμα χαιρετίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση και πρωτίστως τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχάρη τον «φίλο» ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Η απόκλιση ανάμεσα στις τοποθετήσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, ειδικά στον απόηχο της προειδοποίησης του Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα δεχτεί εφεξής κυβερνητική διγλωσσία, προκάλεσε αιχμηρά σχόλια από την αντιπολίτευση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ανέφεραν πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται να αδιαφορεί για την γραμμή που προσπαθεί επιβάλει ο πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x