Επικαιρότητα

Ασκήσεις εθνικοφροσύνης στην τουρκική Βουλή για τα ελληνικά νησιά

«Αντί να ζητήσει την επιστροφή των 18 νησιών που κατέχει παράνομα η Ελλάδα έκανε δηλώσεις περί επικαιροποίησης της Λωζάνης», είπε στην τουρκική Βουλή ο αρχηγός της κεμαλιστικής αντιπολίτευσης

Επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το γεγονός ότι δεν έθεσε θέμα νησιών κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα άσκησε ο αρχηγός της κεμαλιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον τούρκο πρόεδρο ότι δεν έκανε καμία αναφορά στα 18 νησιά του Αιγαίου που κεμαλιστές ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα, προσθέτοντας αιχμηρά ότι ο κ. Ερντογάν αρκέστηκε σε αιτήματα για «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης.

«Αντί να ζητήσει την επιστροφή των 18 νησιών που κατέχει παράνομα η Ελλάδα έκανε δηλώσεις περί επικαιροποίησης της Λωζάνης», είπε ο κ. Κιλιτσντάρογλου στην τουρκική Βουλή.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος έκανε λόγο για 132 νησίδες, βραχονησίδες και σχηματισμούς στο Αιγαίο, φροντίζοντας όμως να διευκρινίσει πως οι εν λόγω αμφισβητήσεις είχαν αρχίσει από την εποχή του προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

«Το Αιγαίο δεν είναι ούτε τουρκική λίμνη ούτε ελληνική λίμνη», είπε.

Οι βολές Γιλντιρίμ για τη Λωζάνη εστίασαν ωστόσο κυρίως στα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, με τον τούρκο πρωθυπουργό να επαναδιατυπώνει την πάγια τουρκική καταγγελία ότι η Αθήνα δεν σέβεται την «τουρκική» της ταυτότητα και την εκλογή μουφτήδων.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x