Επικαιρότητα

Αστερίξ Made in Britain- Η μεγαλύτερη έκθεση για τον ήρωα στην Αγγλία

Οι γονείς του «πατέρα» του Αστερίξ ήταν Εβραίοι πρόσφυγες από Πολωνία & Ουκρανία.Εξ' ου και το Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου κάνει μεγάλη έκθεση για τον Ρενέ Γκοσινί.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δεν είναι διόλου τυχαίο που το Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση για τη ζωή και το έργο του «πατέρα» του Αστερίξ, συγγραφέα των ιστοριών των πολιορκημένων από τους Ρωμαίους Γαλατών, Ρενέ Γκοσινί.


Ρενέ Γκοσινί

Αν κι ο Ρενέ γεννήθηκε στο Παρίσι, οι γονείς του ήταν Εβραίοι πρόσφυγες από την Πολωνία και την Ουκρανία. Ο ίδιος - ένα είδος εθνικού ήρωα της Γαλλίας - διέσχισε μικρός με τους γονείς του τον Ατλαντικό και μεγάλωσε στην Αργεντινή. Από κει παρατηρούσε τη χώρα του να δέχεται την εισβολή των Ναζί.



Εξ ου και το ότι το Εβραϊκό Μουσείο στο Κάμντεν του Λονδίνου φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση για τη ζωή και το έργο του Ρενέ Γκοσινί που έχει διοργανωθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσα στα εκθέματα, η γραφομηχανή στην οποία ο Γκοσινί έγραψε τις πρώτες ιστορίες με ήρωα τον Αστερίξ, πρώτα δείγματα των δικών του σκίτσων, καθώς και μια σειρά από απορριπτικές απαντητικές επιστολές για τη δουλειά του.

«Ο καθένας μας λατρεύει τον Αστερίξ» τονίζει η επικεφαλής εκθέσεων στο Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου, Τζο Ρόζενταλ.



Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x