Επικαιρότητα

Αθήνα προς Άγκυρα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις

Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, μέσα από τις καταγγελίες που έκανε για απειλές σε βάρος του στο A haber, αξιοποίησε το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

ΗΕλλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία, και δεν δέχεται παραινέσεις από τρίτες χώρες, πόσω μάλλον για Έλληνες πολίτες, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε προκλητική τουρκική ανακοίνωση.

Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, μέσα από τις καταγγελίες που έκανε για απειλές σε βάρος του στο A haber, αξιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές την τιμωρία των δραστών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέντευξη σε τουρκικό κανάλι, ανέφερε: «Δεν ανησυχούμε δεν φοβόμαστε.Εμείς στον δίκαιο μας αγώνα θα συνεχίζουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναλυτικά

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.

»Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία.

»Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσω μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x