Επικαιρότητα

Ευλογιά των πιθήκων: Ανεμοβλογιά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του τουρίστα στο Αττικό

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ανεμοβλογιά δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα από το ύποπτο δείγμα για ευλογιά των πιθήκων που εξετάστηκε από τον τουρίστα που παραθέριζε στην Κεφαλονιά και νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα. Λήφθηκε και δεύτερο δείγμα του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται εντός λίγων ωρών.

Ο άνδρας διακομίστηκε αεροπορικώς χθες το βράδυ (21/5) μέσα σε ειδική αποστειρωμένη κάψουλα μεταφοράς, ενώ το ιατρικό προσωπικό που τον συνόδευσε φόρεσε τις ειδικές στολές, όπως και στα περιστατικά κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x