Επικαιρότητα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αχαΐα - Στάχτη σπίτια και επιχειρήσεις

Εκτός ελέγχου το μέτωπο στην Πάτρα - Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις.

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Φλογεραίικα Ερυμάνθου στην Αχαΐα, η οποία επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων (ριπές 9 μποφόρ) που πνέουν στην περιοχή. Η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμά της έχει κάψει σπίτια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στάβλους, αθλητικά συγκροτήματα, ελαιόδεντρα.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή ήταν συνολικά τρεις. Η πρώτη και κύρια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ίσωμα, κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή. Είναι σε πλήρη εξέλιξη και κινείται προς Κάτω Αλισσό. Η δεύτερη πυρκαγιά, στην περιοχή Γλαύκος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ελεγχθεί. Η τρίτη είναι στην περιοχή Πλατάνι και είναι σε εξέλιξη πλησίον κατοικημένης περιοχής.

Νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Αγίου Στεφάνου Αχαΐας δήλωσε πως μόνο στη συγκεκριμένη κοινότητα κάηκαν τέσσερα με πέντε σπίτια.

Από νωρίς διαδοχικά είναι τα μηνύματα από το 112 που καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν περιοχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στο ΠΓΝΠ μεταφέρθηκε πολίτης 41 ετών με ελαφριά εγκαύματα στο μέτωπο και το χέρι, καθώς και δυο κάτοικοι της περιοχής με αναπνευστικά προβλήματα.Την ίδια στιγμή, δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Ζάκυνθο, όπου η φωτιά έκαψε σπίτια, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι τα μέτωπα σε Βόνιτσα, Άρτα, Πρέβεζα, Χίο, Μεσσηνία και Αιτωλικό.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται - υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ - επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από τις παραλίες Λημνιά και Αγία Μαρκέλλα Χίου, μετά τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Βολισσού. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 5 πλοία του λιμενικού σώματος, 1 ναυαγοσωστικό, 1 παράκτιο περιπολικό πλοίο του λιμενικού σώματος και ιδιωτικά σκάφη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πευκόφυτο, στον Άγιο Στέφανο Αττικής έχει ελεγχθεί. Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά.

Σε 82 ανέρχονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο στην επικράτεια, εκ των οποίων οι 23 παραμένουν σε εξέλιξη, απασχολώντας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι, σύμφωνα και με την απογευματινή έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Β. Βαρθακογιάννη οι πυρκαγιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσουν σήμερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν 106, καθώς παρέμεναν «ανοιχτές» αρκετές της προηγούμενης ημέρας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x