Επικαιρότητα

Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς στην Αχαΐα ενισχύθηκαν. Η εικόνα είναι πλέον καλύτερη, ωστόσο, μεγάλος φόβος υπάρχει για αναζωπυρώσεις μέσα στη νύχτα.

Δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους της Αχαΐας καθώς και τους Πυροσβέστες που δίνουν μάχη από το μεσημέρι της Τετάρτης με τις φλόγες που μαίνονται ακόμα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν τις βραδινές ώρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν όλη νύχτα.

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 180 Πυροσβέστες με 48 οχήματα με τη συνδρομή και εθελοντών πυροσβεστών, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πατρέων.

Αγωνία στη Πάτρα για το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Δροσιά, με την κατάσταση στην περιοχή να κρίνεται δύσκολη καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν οδηγήσει σε επέκταση της πυρκαγιάς.

Κατά τις βραδινές ώρες ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο, με 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρου τμήματος να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Νωρίτερα, εκτός της Δροσιάς εκκενώθηκε και το χωριό Πτέρη, με την φωτιά να έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι άλλων εννέα χωριών της Αχαίας και της Ηλείας και συγκεκριμένα των περιοχών Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, και Καρπετάκι Αγίας Τριάδας. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  να απομακρυνθούν προς Χαλανδρίτσα.

Νωρίτερα, γυναίκα κάτοικος του Σουλίου Πάτρας και ένας πυροσβέστης, μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο άνθρωποι αισθάνθηκαν δυσφορία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Ένας ακόμη πυροσβέστης μεταφέρθηκε από την περιοχή της Ερυμάνθειας στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα.

Τουλάχιστον έξι σπίτια σε Ελεκίστρα και Σούλι παραδόθηκαν στις φλόγες με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε νωρίτερα πως η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας έχει οριοθετηθεί ενώ στο σημείο επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πατρέων. Ζημιές υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και εκτάσεις με καλλιέργειες.

Ο δήμος Πατρέων αποφάσισε την παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πληγέντες από τη φωτιά στην Ελεκίστρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x