Επικαιρότητα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές χιλιομέτρων για το τελευταίο αντίο

Ουρά πέντε χιλιομέτρων κατά μήκος του ποταμού Τάμεση σχημάτισαν χθες πολίτες που περίμεναν να απευθύνουν τον τελευταίο αποχαιρετισμό στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ουρά πέντε χιλιομέτρων κατά μήκος του ποταμού Τάμεση σχημάτισαν χθες πολίτες που περίμεναν να απευθύνουν τον τελευταίο αποχαιρετισμό στη βασίλισσα Ελισάβετ. Το λαϊκό προσκύνημα στο Ουεστμίνστερ Χολ θα διαρκέσει πέντε μερόνυχτα, έως τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας.

Λόγω πένθους έχουν «παγώσει» πολλές δραστηριότητες στη Βρετανία, ακόμη και η χρήση κάποιων ηλεκτρονικών εφαρμογών σε πάσης φύσεως συσκευές. Ραντεβού νοσοκομείων για καρκινοπαθείς, ορκωμοσίες νέων γιατρών, συσσίτια, έχουν αναβληθεί για όσο διάστημα διαρκεί η περίοδος του πένθους. Αυτό δεν εμπόδισε, παρ’ όλα αυτά, το παλάτι να ανακοινώσει την απόλυση 100 εργαζομένων στο Κλάρενς Χάους, την επίσημη κατοικία που χρησιμοποιούσε έως τώρα ο Κάρολος. Στην κατοικία αυτή θα μετακομίσει τώρα ο νέος πρίγκιπας της Ουαλλίας, ο διάδοχος του θρόνου Ουίλιαμ.



Χθες σύσσωμη η βασιλική οικογένεια εμφανίστηκε ενώπιον του βρετανικού λαού, συνοδεύοντας τη σορό της βασίλισσας στη διαδρομή από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έως τα ανάκτορα του Ουεστμίνστερ. Η πομπή έγινε υπό τους ήχους στρατιωτικής μπάντας, ενώ οι καμπάνες στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ χτυπούσαν πένθιμα.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες των ανακτόρων ετοίμαζαν τη λίστα των προσκεκλημένων στην κηδεία, που θα γίνει τη Δευτέρα. Για τις περισσότερες χώρες του κόσμου η πρόσκληση ήταν σε επίπεδο αρχηγών κρατών, για τις χώρες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Λονδίνου (π.χ. Ιράν, Βενεζουέλα) η πρόσκληση ήταν σε επίπεδο πρέσβεων, ενώ στις 15 βρετανικές κτήσεις εστάλη πρόσκληση στους εκπροσώπους του Στέμματος καθώς και σε 10 αξιωματούχους ανά κτήση.



Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x