Επικαιρότητα

Βαθιά οδύνη στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη - Υποβασταζόμενοι οι γονείς και η αρραβωνιαστικιά

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία για την ανάπαυση της ψυχής του αδικοχαμένου πιλότου και στη συνέχεια η ταφη

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο χωριό Γρανίτης της Δράμας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η οικογένεια του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, την περασμένη Δευτέρα. Οι δύο τραγικοί γονείς και η αρραβωνιαστικιά του αδικοχαμένου νέου έφτασαν υποβασταζόμενοι στο χώρο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στον Ιερό Ναό και η σορός του άτυχου σμηναγού. Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια η ταφή. Στην κηδεία θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Από πολύ νωρίς την Παρασκευή, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την τελετή, με συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν το χιόνι από τα πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ υπάρχουν δεκάδες στεφάνια από τους γονείς, τον αδερφό και τη γιαγιά του, τον Α.Σ. Άρης που ήταν και η αγαπημένη του ομάδα, από πολιτικούς, συγγενείς και φίλους αλλά και από την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδόρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την συνετρίβη του αεροσκάφους το 2018, ύστερα από προσπάθεια προσγείωσης.

Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 31χρονος πιλότος ετοίμαζε τον γάμο του, γι' αυτό και η οικογένειά του αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιραστούν μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα στους παρευρισκόμενους.

Βαθιά οδύνη στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

-Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
-Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
-Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
-Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
-Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, έγινε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του συγκυβερνήτη του Phantom, Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ με Προεδρικό Διάταγμα απονεμήθηκε στους δύο πιλότους ο βαθμός του αντιπτέραρχου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x